De Tienerwerking richt zich tot kinderen en jongeren van het 1ste tot het 4e jaar secundair. Zij komen elke dinsdag- of donderdagavond samen om te werken voor school en om onder vrienden te zijn.

100_2240De vrijwilligersploeg van de weekwerking is een gezonde en gemotiveerde mix van mensen tussen de 17 en 70 jaar die allen jong van geest gebleven zijn. Ook hier is plaats voor spel en ontspanning, maar het aandeel huiswerk en school ligt wel hoog. Het eerste uur wordt er door iedereen gewerkt voor school. Tijdens het tweede uur is er mogelijkheid tot deelname aan een (meestal educatieve) spelprikkel, of werkt men indien nodig verder aan het schoolwerk. Soms zijn er aparte uitstappen of activiteiten.

In de weekwerking wordt veel aandacht besteed aan een bewuste studiekeuze. Zo komen de kids op actieve wijze of via getuigenissen in contact met verschillende beroepen. Op deze manier willen we naast de nodige transpiratie (werken voor school) de kinderen en jongeren ook aspiratie (geloof in de toekomst) én inspiratie (weten wat mogelijk is) bieden.

Studeren & ontmoeten in een rustig, aanmoedigend klimaat en in een vriendschappelijke sfeer is kenmerkend voor de weekwerking.