Omdat kind-zijn en jong-zijn wel wat meer is dan alleen maar naar school gaan, willen we de Horizon-kids een zo breed mogelijke waaier van activiteiten aanbieden. Dit gaat van klassieke uitstapjes naar zee, een pretpark, een museum, enz. tot minder voor de hand liggende activiteiten.

  • Mijn Job is Top: de kids geven in het begin van het schooljaar een top-3 van beroepen die hen interessant lijken of die ze denken later te willen beoefenen. Doorheen het schooljaar organiseren we bezoekjes en ontmoetingen tussen de kinderen en ‘hun’ beroep.
  • Thuis in Onze Stad: het project ‘Thuis in onze stad’ combineerde een kritische en artistieke bril om de stad, althans hoe de Horizon-jongeren die beleven, in beeld te brengen. Geïnspireerd door de ideeën van Art Basics for Children (ABCvzw) en de aanpak van Jugend Architektur Stadt (JAS), trokken deze kinderen en jongeren de stad in. Ze bewerkten de stad met fotografie, street art technieken en muziek.
  • Leefweek: onze tieners leven een week samen met de vrijwilligers die hen doorheen het jaar zullen begeleiden. De kids gaan overdag naar school, de vrijwilligers naar hun werk. Er worden afspraken gemaakt en verantwoordelijkheden bepaald: inkopen doen, maaltijden bereiden, opruimen, afwassen, enz. En bij gebrek aan tv komt er ‘s avonds een hele hoop tijd vrij voor een gezelschapsspel, leuke babbels, enz.
  • Aspi-project: onze Horizon-tieners kunnen tot en met het 4de middelbaar bij Horizon terecht voor actieve huiswerk- en examenbegeleiding. Daar houdt het verhaal op vlak van het krijgen van begeleiding binnen Horizon dan in principe op. Zij kunnen er echter voor kiezen om, indien zij dat zelf echt graag willen, in het aspi-project te stappen. Zij volgen dan een traject binnen Horizon om zelf vrijwilliger te worden en dus aan de andere kant te gaan staan van het begeleidingsaspect.

HM vliegtuigjes